over elke

Wat deel jij met Elke?


Wat delen Greta Thunberg, Anuna De Wever, Kyra Gantois en wij?
We zijn geëngageerd en staan in onze krachten, ondanks ons 'tikkeltje anders zijn'!

Niet alleen Greta, Kyra en Anuna verdienen onze aandacht. En mijn herstelproces heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen genoeg in de kijker gestaan. Ik vertelde over mijn ziek en kwetsbaar zijn, koppelde dit aan de actua en verwees telkens naar de lokale sociale kaart . Zo hoopte ik lotgenoten de weg te wijzen in hun zoektocht naar aangepaste zorg.
(Ter info, als debutante behaalde ik vanop de 40ste plaats 425 stemmen...)
Maar tijdens deze campagne, waar ik de rol opneem van 7de opvolger voor het Vlaams Parlement, kieskring West-Vlaanderen, wil ik andere dappere mensen, met hun bijzonderheden, respectvol en krachtig in beeld brengen. Ook zij hebben immers recht op hun zichtbare plaats in onze publieke ruimte!

Indien deze oproep je aantrekt, vind ik je zeer dapper en wens ik je de nodige aandacht te geven binnen onze veeleisende maatschappij. Je bent dapper omdat ik weet dat je onzichtbare grenzen dagelijks overwinnen moet, en dat terwijl je werkt, je inzet als vrijwilliger of mantelzorger, ... om het leven van minstens één andere persoon wat aangenamer te maken of omdat je bijzonder hard aan je eigen herstel werken moet. Daarom zou ik je graag interviewen en fotograferen, en dit kan ook anoniem gebeuren indien je dat liever hebt. Jouw bijzonder verhaal wens ik dan ook te delen op mijn campagneprofiel op facebook en op mijn website elkesaey-groenbrugge.be .
Hoe spreken we concreet verder af om jouw verhaal samen te verwoorden en in beeld te brengen? Omdat dit misschien onwennig is, kan je je bijvoorbeeld mentaal voorbereiden door de interviews met de klimaatmeisjes op je gemak door te nemen.

> Filmpje 1
> Filmpje 2

Daarnaast pleit ik ervoor om dierenwelzijn te koppelen aan het welzijn van de mens. Ik ben er immers van overtuigd dat mens en dier elkaar kunnen versterken, vooral in moeilijke tijden.
Indien je ook huisdieren hebt, zou ik graag ook hun verbintenis met jou en hoe je elkaar helpt, met anderen delen.

Vriendelijke groeten en hopelijk tot snel!

Elke Saey
Ps.: We delen meer dan je denkt... Bekijk dit bijzonder filmpje!